Hermoratahieronta


  • on ääreishermoston kivutonta kuntoutusta alkuperäisen Annikki Kankkusen opin mukaan

Hermoratahierontaa voidaan käyttää myös ennaltaehkäisevänä hoitona, se poistaa kuona-aineita, elvyttää verenkiertoa, rentouttaa ja auttaa ylläpitämään kehon luonnollista tasapainoa. Ja koska se tehostaa erityselinten toimintaa ja ravinteiden imeytymistä, se tukee myös elimistön puolustuskykyä.


Hermoratahierontahoidon tarkoituksena on elvyttää kaikkia ihmisen elintoimintoja

Jokaiselle asiakkaalle laaditaan yksilöllinen hoitosuunnitelma vaivojen ja oireiden mukaan. Ensimmäisten hoitokertojen jälkeen keho saattaa reagoida hoitoon ns. paranemiskriisillä. Tämä on tyypillistä esim. kroonisten sairauksien kohdalla, koska hoito poistaa tehokkaasti kuona-aineita kehosta tehostuneen aineenvaihdunnan myötä. Näitä ohimeneviä oireita voivat olla mm. päänsärky, väsymys, uupumus, pahoinvointi. Oireita ei välttämättä tule, tai ne ovat hyvin lieviä.

Käsittelykertoja on syytä ottaa alkuun säännöllisesti muutama kerta viikon välein, jotta saadaan kehon hermotus toimeliaaksi ja kehon oma puhdistus (mm. maksa, iho, munuaiset) elpymään sekä homeostaasi (elimistön terveyttä ylläpitävä sisäinen tasapaino) palautumaan.

Ensikäynnillä kartoitetaan tilanne oireiden ja vaivojen mukaan, tätä ennen teen puhelinhaastattelun (tai s-postitse).

Aloitushoitokertojen jälkeen käsittelyjä voidaan jatkaa yksilöllisesti asiakkaan tilan/vaivojen mukaan n. 2-6 viikon välein yleensä usean kuukauden ajan. Hoitotulos on monesti pysyvä.

Hermoratahieronta soveltuu pääsääntöisesti kaikille ja kaikenikäisille, myös lapsille. Poikkeuksena ovat raskaana olevat ja leikkauspotilaille suositellaan kahden kuukauden varoaikaa.

Tervetuloa !


Muut hoidot


Stressiniskahieronta

Stessiniskahieronta on rentouttava ja pään alueen ja niska-hartiaseudun jumituksia avaava hieronta. Hieronta koostuu eri tekniikoista.


Punavalohoito

Punavalo-/infrapunavalohoito:  Helpotusta lihaskipuihin, lisätehoa palautumiseen, syvempää unirytmiä tai boostia kollageenintuotantoon!!
🚩Voit varata nyt punavalo- ja infrapunavalohoitoa minkä tahansa hoidon yhteydessä tai erikseen.
🚩Punavalo- ja lähi-infrapunahoidosta on tehty lukuisia tutkimuksia ja vaikutusta on testattu sekä eläimillä että ihmisillä.
🚩Useat kliiniset tutkimukset ovat osoittaneet punavalon lievittävän kipua ja vähentävän tulehdusta. Punainen valo vähentää tulehduksia lisäämällä verenkiertoa vaurioituneisiin kudoksiin (mm. ihon kunto).

  • Ihon kunnon paraneminen (auttaa myös aknen hoidossa)
  • Arpien nopeampi paraneminen
  • Kollageenin tuotannon lisääntyminen (mm. luussa, rustossa, jänteissä, ihossa sekä elinten ympärillä esiintyvä proteiini)
  • Hiusten kasvu - Lisää hiusten paksuutta, kasvua ja estää hiustenlähtöä sekä miehillä että naisilla
  • Kiputilojen hoito - Lievittää kipua ja vähentää tulehdusta (nivelkivut, selkäkivut, tulehduskivut yms.)
  • Lihasten suorituskyvyn paraneminen liikuntasuorituksen yhteydessä
  • Lihasten nopeampi palautuminen liikunnan jälkeen

🚩Punavalo on yksi auringonvalon aallonpituuksista (660 nm) ja lähi-infrapuna on silmille näkymätön valo (aallonpituus 850 nm). Punavalolaite säteilee punaista valoa ja lähi-infrapunavaloa lähietäisyydeltä ja tunkeutuu kehoon solutasolle aiheuttaen lukuisia positiivisia terveysvaikutuksia.
🚩Vaikutukset perustuvat siihen, että useimmat valon aallonpituudet, kuten ultravioletti ja sininen eivät pääse ihon pintakerroksia pidemmälle, vaan imeytyvät kokonaan niihin. Punainen valo ja lähi-infrapuna läpäisevät ihon kerroksia pintaa syvemmälle ja pääsevät näin solujen mitokondrioihin, jotka vastaavat soluhengityksestä. Solujen energiantuotanto (ATP) aktivoituu, kun solut saavat enemmän ravintoa ja kehon toiminta tehostuu. Punavaloterapia on täysin harmiton terapiamuoto, eikä säteile vaarallisia UV-säteitä tai ylimääräistä lämpöä.
Sitä ei suositella lapsille, raskaana oleville ja imettäville äideille.
🚩Punavalon yliannostuksella ei ole haittavaikutuksia, mikäli suositeltu laitteen käyttöaika ylittyy, valohoidosta saatu hyöty nollaantuu.
❗️HUOM ❗️Jos sinulla on metallinen proteesi, keinonivel tms. kehossasi, infrapunavalo ei silloin sovellu sinulle. Esim. metalliset korut ja lävistykset pitää poistaa hoidon ajaksi.
🚩Hoito aloitetaan parin minuutin annoksella ja sitä nostetaan maksimissaan 10 minuuttiin.
Luo kotisivut ilmaiseksi!